Foto: despot.edu.rs

Nezapamćeni incident dogodio se u sredu, na času matematike, oko 17 časova u Tekstilno-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi "Despot Đurađ" Smederevo, kada je došlo do fizičkog obračuna između nastavnika matematike i učenika zbog mobilnog telefona. Direktor škole Miladin Vitorović kaže za Nova.rs da mu je jako žao što je do ovoga došlo, ali da je iznenađen što niko nije prijavio slučaj, a prošlo je dva dana od tada. Ističe i da je šokiran zbog nastavnika matematike koji u ovoj školi radi punih 30 godina.

„Ne mogu da verujem da niko nije prijavio incident, niti nastavnik niti đak ili njegovi roditelji, a kada dete dobije keca, roditelji se odmah javljaju, pa mi nije jasno zašto je ovo prećutao. Od momenta saznanja, mi postupamo po našim pravilnicima, ukoliko posumnjamo da je treći nivo nasilja, u roku od 24 sata sastaje se Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i obaveštava školska uprava, tako da smo završili Tim i idemo po daljim procedurama onako kako je to predviđeno“, kaže direktor za naš portal.

Pročitajte još:

Direktor dalje objašnjava da se učenik juče nije pojavio u školi, ali ni danas, pošto je imao sanitarni pregled. Kaže da ide u odeljenje za mesare, pa mu je današnji dan opravdan.

Na pitanje da li se radi o problematičnom detetu, direktor odgovara:

„Šta da vam kažem, sada su svi problematični. Snimak je zaista strašan, šteta za obojicu što je došlo do toga. Neki momenti, ne znam šta je u pitanju. Nastavnik radi 30 godina u školi, nije smeo to sebi da dozvoli nikako. On je dobar čovek, stanuje u jednom selu blizu, doći će danas pošto ima popodne časove, rekao sam mu da napiše izjavu. Pozvali smo i kolege koji su imali neka saznanja o događaju, tako da ću do večeras imati sve njihove izjave, kao i izjavu učenika, ali čekamo da dođe roditelj zato što dete ne može da da izjavu bez njega jer je maloletno. Tako da će otac doći posle 17h, pošto radi na građevini i onda ćemo ih sve saslušati i postupati po daljim pravilima“, ističe direktor škole.

Foto:Shutterstock

Što se tiče mogućih posledica i za nastavnika i za učenika, direktor kaže da ne želi da prognozira ništa unapred.

„On je njega bacio na katedru, sve se vidi na snimku. Užasavajuće. Đaci su snimali, a niko nije prijavio. Zaista strašno. Ne znam za posledice, radimo onako kako nam je definisano pravilnicima i to je to. Ništa ne mogu da kažem unapred“, kaže naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Preokret u aferi u Trsteniku: Otac jednog od nasilnika zapretio da će tužiti Tehičku školu ukoliko mu izbace sina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare