Dr Lejla Ćeranić
Foto: Irfan Ličina

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je danas da će v. d. načelnica Infektivnog odeljenja u toj bolnici Lejla Ćeranić do daljeg ostati na toj funkciji, uprkos tome što je sama doktorka pre nekoliko dana potvrdila za naš portal da je smenjena sa pozicije nakon kritika na odgovor države na epidemiju.

Ćeranićeva, koja je 5. avgusta smenjena sa dužnosti rešenjem koje joj je uručio bolnički portir, bila je dva meseca jedini infektolog u Novom Pazaru, a zbog odluke da bude smenjena sa dužnosti organizovani su i protesti sa zahtevom da se Mahmutović smeni.

Pročitajte još:

Sada nakon svega, Mahmutović je naveo da će doktorka Ćeranić ostati na svojoj funkciji zbog, kako kaže, „velikih zasluga“, prenosi B92.

Podsećamo, doktorka Lejla Ćeranić pre nekoliko dana potvrdila je za portal Nova.rs da je razrešena sa funkcije.

„U petak ujutru sam dobila razrešenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru“, kazala je dr Lejla Ćeranić.

“Moj odmor nema veze sa mojim razrešenjem, to je jedina istina”, rekla je dr Lejla.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Prema njenim rečima, odmor je tražila tek kada je dobila razrešenje.

“Nakon uručenja od strane kurira naše ustanove, obratila sam se sadašnjoj v. d. načelnika Infektivnog odeljenja, kada sam joj rekla da sutra odlazim na odmor. Ona je rekla da će o tome obavestiti direktora, jer ona misli da niko ne može da ide na odmor dok traje vanredna situacija. Nešto kasnije mi je rekla da direktor nikom ne dozvoljava da ide na odmor”, navela je dr Lejla.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare