Đorđe Đuričić, Senior Product Manager United Cloud, u sredini Foto:Promo

Đorđe Đuričić, Senior Product Manager United Cloud-a, učestvovao je na regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima Digital 2023, i govorio o digitalnoj transformaciji na primeru rada razvojnog centra United Cloud.

Govoreći na panelu “Pioniri digitalne transformacije”, Đorđe Đuričić je istakao da kompanije koje rade na razvoju sopstvenih digitalnih proizvoda značajno utiču na digitalnu transformaciju. I kako organizacija postaje sve iskusnija u uspešnom razvoju digitalnih proizvoda, ona se pozicionira kao lider u svojoj industriji i direktno utiče na oblikovanje tržišta.

“Pre nešto više od sedam godina, bili smo svedoci kao se navike gledanja TV-a kod korisnika ubrzano menjaju. Sa zajedničkih ekrana ljudi su želeli da gledaju sadržaj na mobilnim uređajima i sa različitih lokacija, bilo kad i bilo gde. Takođe, trend koji smo opazili je da se sve više sadržaja gleda u nelinernom modu tzv. Catch up TV-u. Razmišljali smo kako da odgovorimo na njihove potrebe, i to nas je dovelo do razvoja naše flagship TV 2.0 platforme, poznatije pod brend imenom EON TV. Od tada, naš tim je porastao i broji više od 300 inženjera i eksperata iz različitih oblasti koji rade na razvoju 13 proizvoda za telekomunikacionu i medijsku industriju”, kaže Đuričić.

Đorđe Đuričić, Senior Product Manager United Cloud, Foto:Promo

On dalje objašnjava kako razvoj sopstvenih proizvoda utiče na razvoj industrije.

Sve počinje od istraživanja tržišta, praćenja trendova, i ideje da se napravi proizvod po meri korisnika. Zatim se pravi dizajn, prototip koji se testira u više iteracija, validira hipoteza i nakon toga prelazi u razvojni sektor. To je prirodan produkcioni proces i sve njegove faze odvijaju se u našem centru, uključujući integraciju, puštanje u produkciju i podršku. To posledično donosi veliko iskustvo i znanje koje imamo kao kompanija koja razvija sopstvene proizvode. I kada govorimo o tome gde su svetski tendovi a gde je region, mogu slobodno i nepretenciozno da kažem da mi donosimo te trendove i inovacije u region”, dodaje Đuričić.

Kao deo United Grupe, proizvodUnited Clouda dostupni su na sedam tržišta na kojima Grupa posluje. Sa ambicijom prisustva u svim zemljama u kojima su njihovi krajnji korisnici, United Cloud radi sinhronizovano iz pet centara, a posle proširenja beogradskog centra krajem 2022, sada prelazi u veću kancelariju u Ljubljani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar