korona u srbiji
dr Mirsad Đerlek Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da je srećan što je sa svojim timom uspeo da zaustavi opasan talas korona virusa, kao i da mu "ne pada na pamet da bude toliko naivan da podnese ostavku".

Đerlek je na konferenciji za novinare rekao da ostavku podnosi samo kada ne ostvari uspeh.

„Zbog čega da podnesem ostavku, zbog uspeha? Svi ste svedoci je li isto stanje 1. ili 27. jula i koliko smo uspeha napravili. Zlonamerni mogu da pričaju šta hoće, moji i naši rezultati se vide u brojkama i statistici. U ovom gradu i svetu samo vam uspeh ne mogu oprostiti“, naveo je Đerlek.

Komentarišući protest nekoliko desetina građana Novog Pazara, Đerlek je rekao da je Srbija „demokratska zemlja i da svako ima pravo da izrazi svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo“.

Upitan o svom pravnom statusu, rekao je da je on od 1. jula zamenik direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, odnosno, koordinator te zdravstvene ustanove koji snosi punu odgovornost za zakonitost u njenom radu.

„U ovom trenutku zamenjujem Mahmutovića, a to ne možemo vremenski ograničiti jer se ne zna kada će se on izlečiti. Pitate pogrešnog čoveka, ne odlučujem ja o tome (koliko će ostati na toj poziciji), već mnogo veće institucije“, dodao je Đerlek.

On je kazao da se podaci o ukupnom broju preminulih koje je saopštio Štab za vanredne situacije, odnose samo na period od početka drugog pika prvog talasa, odnosno, od 12. juna, a ne od starta epidemije.

Đerlek je ocenio da nije kompetentan da objasni zašto je tolika smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu od koronavirusa, odnosno zašto je svaka peta preminula osoba od te bolesti u Srbiji iz ovih gradova.

Dodao je da trenutnu situaciju mnogi koriste za politizaciju, a na pitanje novinara koje stranke konkretno, odgovorio je „svi koji se bave politikom“.

Đerlek je odbacio navode na društvenim mrežama da su se dešavale smrti pacijenata zbog nestanka struje, nazivajući ih „notornim glupostima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar