(UŽIVO) Protest u Novom Pazaru: Hoćemo tačan broj umrlih

Društvo 25. jul. 202011:33 > 11:50
Podeli:

Građani Novog Pazara okupili su se nešto posle 11 časova ispred Opšte bolnice Novi Pazar, noseći transparente poput "Smena Kriznog štaba!", "Zašto hvala Vučiću?".

Protest građana u Novom Pazaru zbog stanja u Bolnici

Posted by Sandzak Televizija on Субота, 25. јул 2020.

U jučerašnjem pozivu za protest pisalo je da građani ne žele da gledaju loše stanje u bolnici, da su izričito protiv sakrivanja broja preminulih kao i zataškavanja trenutne situacije sa pacijentima u kovid centru.

Takođe grupa građana koja organizuje u pozivu je navela da žele da stanu na put krađama donacija koje su ovih dana stizale u Novi Pazar.

Svi okupljeni imaju pištaljke i non-stop zvižde.

Protest Novi Pazar
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Osim pomenutih transparenata, mogu se videti i natpisi „Hoćemo u Kragujevac, tamo se manje umire!“, „Gde su lekovi iz Turske?“, „Lečimo se o svom trošku“.

„Građani traže da se prestane sa sakrivanjem podataka, svi Pazarci znaju realno stanje, ko god prođe pored bolnice vidi gužve, a oni govore da se situacija smiruje. Ja sam ostavio posao da bih došao da protestujem. Ovo nije stvar nijedne stranke, ovo je stvar ove čarsije i ovog grada“, kaže Marko za naš portal.

Protest Novi Pazar
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Kako kaže još jedan demonstrant Rifat Salković, „hoćemo tačan broj umrlih, hoćemo da znamo gde su donacije, hoćemo da se preispita ko i šta se iznosi u crnim kesama iz bolnice u Novom Pazaru, uz pomoć osoblja bolnice“.

Okupljeni viču „Đerlek, izađi pred narod“ i „Đerlek, zašto lažeš“.

Mogu se čuti i dovikivanja „Sluge Vučićeve“.

Podsetimo, građani danima tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke o broju preminulih iz Sandžaka i traže da zbog toga i mnogih drugih problema dr Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, podnese ostavku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar