Učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj se 3. maja dogodila masovna pucnjava u kojoj je ubijeno 10 dece i školski čuvar, danas se vraćaju na redovnu nastavu. U školi je danas pojačano prisustvo policije.

Kako javlja reporter portala Nova.rs, na samom stepeništu ispred škole nalaze se tri policajca.

Takođe, na drugom ulazu, gde se desio masakr u kome je ubijeno 10 đaka i domar škole, nalaze se još tri policajca.

Foto: Nova.rs

Deca polako pristižu u školu, a ona mlađa su u pratnji roditelja. Pojedini učenici doneli su cveće.

Đaci sedmog-dva u školu dolaze popodne, u drugu smenu, a nastava im počinje časom fizičkog.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, đaci su se u školu vratili 10. maja, nedelju dana nakon masovne pucnjave, ali je tada nastava bila skraćena, dok danas počinju časovi po „regularnom rasporedu“. Međutim, prozivanja dece i upisivanja odustnih neće biti.

Foto: Nova.rs

Većina roditelja nije bila raspoložena za razgovor, a oni koji jesu, kažu da su osluškivali decu i na osnovu toga doneli odluku o povratku u školu.

Povodom odluke da se đaci vrate u školu, više od 150 roditelja đaka škole „Vladislav Ribnikar“ zahteva da školska godina bude završena zaključno sa danom masovne pucnjave, 3. majem, kada je, kako kažu, nasilnim putem prekinuto školovanje.

Dodaju da smatraju da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan po razvoj velikog broja učenika i da je jedino rešenje – momentalni prekid nastave i okončanje radne školske godine. Roditelji navode da su za ovakav stav dobili podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

BONUS VIDEO Može li se nastava u Osnovnoj Školi Vladislav Ribnikar nastaviti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar