Delić: Neprihvatljivo da političari nameću odluke Kriznom štabu

Društvo 28. okt. 202111:08
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Infektolog i hepatolog Dragan Delić ocenio je da je neprihvatljivo da političari kao "agresivne neznalice" nameću "stručne" stavove i odluke medicinskim ekspertima iz Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

„Na taj način, izmedju ostalog, dezavuišu znanje i iskustvo tih lekara, a promovišu intelektualni hoštapleraj i epidemiju nezanja“, rekao je Delić za novi broj Nedeljnika.

On je naveo i da „mesijanska uloga nekih političara, sa problematičnom prakosm, ne može da nadomesti stručnu nekompetentnost“.

Delić, koji je redovni profesor beogradskog Medicinskog fakulteta i biši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, naglašava neophodnost poštovanja nauke.

„Umesto praznoslovlja i sludjivanja naroda, treba se vratititi u okvire nauke i pozitivnih iskustava drugih zemalja što bi trebalo da artikuliše republička nučna komsija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolseti“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je da glavni problem tokom pandemije vidi u postojanju i radu Kriznog štaba, te naveo da je Krizni štab „čudna mešavina nauke i politike“.

„Njegove odluke su tokom prošle godine bile proizvod kompromisa struke (nauke) i političara, a danas su njegove odluke ogoljena politika sa nipodaštavanjem struke i nauke“, rekao je Delić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar