Ispred vrtića u Pećincima danas su se okupili roditelji čija su deca ispisana iz lokalne predškolske ustanove. Oni kažu da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi DS koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika. Roditelji za novonastalu situaciju optužuju poverenika Srpske napredne stranke za Pećince Milorada Pantića Lukija, koji je, kako tvrde svedoci koji su želeli da ostanu anonimni, direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

Jelena Mihajlović, majka deteta koje je boravilo u vrtiću u Pećincima prethodne četiri godine, kaže da nema dileme da je Pantić taj koji odlučuje o sudbini njihove dece.

Naime, dve majke su nakon protesta pojoprovrednika dobile informaciju da njihova deca koja su godinama išla u vrtić neće biti deo kolektiva.

„Moje dete boravi u ovom kolektivu četiri godine, redovno izmirujemo potraživanja. Samo nam je javljeno da je stavljeno na listu čekanja jer ne radimo. Mi se bavimo poljoprivredom, teško i pošteno zarađujemo naš dinar. Naše dete nema ko da čuva jer nemam kod koga da ga ostavim“, priča Mihajlović.

Ona dodaje da su deca puno poljoprivrednika stavljena na listu čekanja u vrtiću. „Zato što je moj muž učestvovao u protestu poljoprivrednika i jer je aktivan član DS-a. Na nas se vrši konstantan pritisak u opštini. Sada su udarili na decu, a na decu se ne udara, to je nešto najniže. Ovo je najveća sramota jedne opštine, jednog čoveka koji je ovo dozvolio“, naglasila je Mihajlović.

Kaže da su nakon što im je rečeno da su deca ostala bez mesta u vrtiću zvali direktorku, obraćali se inspekcijama, a da je jedini ko im je izašao u susret inspektorka iz Sremske Mitrorvice Snežana Konjević.

Roditelji su, dodala je, pisali svima mejlove – od predsednika države do predsednika opštine, a da direktorku predškolske ustanove nisu mogli da dobiju jer se „sklonila na odmor“.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Naumova mama Izbacivanje mog sina iz vrtića nije usamljen slučaj, to je problem sve drugačije dece

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar