Foto: Shutterstock

DDOR osiguranje od sutra će početi sa zaključivanjem polisa Putnog zdravstvenog osiguranja sa pokrićem od COVID-19, najavljeno je na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na početku letnje turističke sezone DDOR osiguranje omogućilo je dea nove ponude za osiguranje građana u slučaju oboljevanja od Covida-19 kako na odmoru u Srbiji, tako i inostranstvu.

Prvi je namenjen gostima hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata u Srbiji i standardno pokriće od nezgode za sve goste dopunjeno je pokrićemu slučaju hospitalizacije usled infekcije korona virusom.

Drugi proizvod predstavlja dodatak polisi putnog zdravstvenog osiguranja za sve one koji se odluče na put u inostranstvo.

Ovo pokriće pokriva troškove neophodnih medicinskih usluga ukoliko je test na korona virus pozitivan, uključujući testiranje na Covid 19.

Dodatno, ako je potrebno, osiguranje uključujuje i pomoć pri transportu pacijenta u inostranstvu i povratka u zemlju.

U slučaju hospitalizacije u inostranstvu isplaćuje se fiksni jednokratni iznos u gotovini kao finansijska pomoć.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Ðorđo Markeđani rekao je da će razumljivo jedan broj turista želeti da ide na more i putuje u inostranstvo, ali da ima i onih koji će odmor provesti u zemlji.

„Zato smo pripremili posebnu verziju standardnog putnog zdravstvenog osiguranja sa dodatom zaštitom od Covida 19. Tako će svi turisti koji se zapute ka inostranim destinacija moći i da iskoriste leto za opuštanje. Odgovorno ponašane za sve koji odlučje da putuju u inostranstvo pored preduzimanja preventivnih mera znači obezbeđenje u slučaju nastanka neželjenih događaja uzrokovanih korona virusom“, rekao je Markeđani.

Polisa osigiranja od nezgode za goste hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata sa ugovorenim bolničkim danima usled oboljevanja od Covida 19 zaključuje se kao grupna polisa pravnog lica.

Korisnici osiguranja su svi gosti čiji je boravak evidentiran u smeštajnom objektu i to bez ograničenja kada su u pitanju godine života.

Ovo osiguranje važi ako se ustanovi pozitivan test gosta hotela na COVID 19 a u toku boravka u odabranom objektu, kao i 10 dana nakon odlaska iz smeštaja i ukoliko zbog toga bude bilo neophodno da bude hospitalizovan.

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid 19 moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno, na perid od 30 dana.

Ugovara se kao doplata na osnovnu polisu i pruža pokriće troškova lečenja i fiksne iznose naknade ukoliko je neophodna hospitalizacija uzrokovana Coviom 19.

DDOR nudi i polisu osiguranja od otkaza putovanja koja pruža delimičnu finansijsku odštetu u slučaju otkazivanja putovanja usled iznenadne nezgode ili bolesti izazvane koronavirusom.

Seničić: Da i ostale osiguravajuće kuće izađu sa ponudom

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je da se nada da će i ostale osiguravajuće kuće brzo izaći sa sličnom ponudom.

„Ovo je ipak važan stimulans, jer je bilo straha kod putnika da li će im biti dovoljno postojeće putno zdravstveno osigranje. Takođe je važno da je ovo osiguranje za slučaj oboljevanja od Covida 19 po pristupačnoj ceni koja neće ugroziti kućni budžet“, rekao je Seničić za Tanjug.

On je kao primer naveo da je za četvoročlanu porodicu ovo osguranje staje oko 450 dinara na dnevnom nivou.

Suma predviđa do 1.000 evra po osobi za pokriće troškova lečenja, prevoza i zdravstvene usluge kao i 400 evra u gotovini u slučaju hospitalizacije u inostranstvu, rečeno je na konferenciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar