Darija Kisić se razletela po Srbiji, evo je i u Aleksincu

Društvo 04. jul. 202111:16
Podeli:
Aleksinac, Darija Kisić Tepavčević, Ustanova za decu i mlade Hristina Markisic
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD ZAPOSLJAVANJE BORACKA I SOCIJALNA PITANJA/ NEVENA OSTOJIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišla je i Ustanovu za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu i uverila se da su uslovi u toj ustanovi izuzetno dobri, saopštilo je ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici ministarstva upravo ustanove koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj.

U tom izveštaju pod nazivom „Zaboravljena deca Srbije“ govori se o sistemskom i dugogodišnjem zanemarivanju, pa i mučenju dece u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je navelo da će predstavnici tog resora nastaviti obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti.

Usluge domskog smeštaja u Ustanovi za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice.

Kako se navodi, Darija Kisić Tepavčević se u subotu uverila da su zaposleni posvećeni korisnicima, da postoji topao i neposredan odnos između korisnika i zaposlenih. Deca su vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje.

U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

Poseta Ustanovi za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu je druga poseta Kisić Tepavčević toj ustanovi od kada je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar