Danas nova blokada puta u Nišu: Meštani ne odustaju od svojih zahteva

Društvo 27. maj. 202208:41 > 08:42
Podeli:
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Stanovnici niškog sela Čamurlija juče su obustavili blokade puta Niš-Aleksinac, a već danas su blokade saobraćajnica u Nišu najavili žitelji Igmanske ulice.

Oni su najavili da će u ponedeljak, 30. juna, od 18 časova blokirati ulicu Dušana Popovića i Zetsku ulicu, u znak protesta jer pune dve godine ne mogu da se izdejstvuju sanaciju kolovoza u ulici u kojoj žive.

Pročitajte još...

„Ulica je popločana granitnim kockama koje su se na mnogim mestima pomerile, izmestile. Na kolovozu su pravi krateri koje niko ne popravlja, a nisu ni obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom. Kamioni prolaze zbog velikog marketa koji se nalazi na kraju ulice i lično sam video da su dva puta kocku daleko odbacili. Jednom je udarila u zid kuće, a drugi put u ogradu“, rekao je za Novu rs. stanovnik Igmanske ulice.

Prema njegovim rečima, građani će se u 17,30 časova okupiti kod Mesne kancelarije Crvena zvezda, a potom će pomenute saobraćajnice blokirati kod zgrade „Niške pivare“.

„Nemamo drugog načina da se izborimo da naša ulica bude sređena. Slali smo dopise gradonačelnici i opštini Palilula, a iz opštine su nam samo usmeno odgovorili. Rekli su da će do septembra naš problem biti rešen, ali otada su prošle dve godine“, kazao je naš sagovornik.

Stanovnici Čamurlije, kraj Niša, odlučili su juče da privremeno odustanu od blokada regionalnog puta Niš-Aleksinac, pošto im je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala da će već naredne nedelje dobiti saobraćajnu signalizaciju na deonici puta kraj tog sela.

Meštani su osam dana zaredom na po jedan sat blokirali put, kako bi se izborili za postavljanje saobraćajnih znakova i "ležećih policajaca" koji će vozači naterati da smanje brzinu.

Na taj korak odlučili su se zbog čestih udesa, od kojih je poslednji bio pre dve nedelje, a u kojem je teško povredjen šesnaestogodišnji dečak.

Ukoliko naredne nedelje saobraćajna signalizacija ne bude postavljena od 7. juna ponovo će blokirati put Niš-Aleksinac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar