Foto: Shutterstock

U Beogradu se danas završava grejna sezona, ali će elektrane isporučivati toplotnu energiju potrošačima sve do 3. maja ukoliko u tim danima srednja dnevna temperatura bude niža od 12 stepeni, izjavila je Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije u JKP "Beogradske elektrane".

Kalanja je rekla za Tanjug da je 57. grejna sezona uobičajena, možda malo hladnija u odnosu na prethodnu i da su, prema odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu, „Beogradske elektrane“ od 16. aprila do 3. maja u stanju pripravnosti.

„Pratimo vremenske prilike do daljnjeg, ide zahlađenje i imaćemo isporuku toplotne energije u obimu predviđeno odlukama i pravilima“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Govoreći o protekloj grejnoj sezoni, Kalanja je rekla da Beogradske elektrane nisu imale ekstremne situacije, uobičajen je bio broj kvarova i poziva građana.

„Sada imamo oko 100 poziva dnevno, u toplim danima kada nema isporuke, taj broj je i manje i polako privodimo kraju grejnu sezonu”, dodala je ona.

Tokom letnjeg perioda Beogradske elektrane potrošačima isporučuju toplu vodu u naseljima gde je to predviđeno, a sve ostalo ide u remontni period kada se, kako je objasnila, proveravaju svi vitalni delovi opreme.

„Tada je u toku faza održavanja – sva proizvodna postrojenja i svi delovi opreme se proveravaju. Na distributivnoj mreži se menjaju cevi. U cilju je da ih što više zamenimo kako bi u narednoj grejnoj sezoni bilo što manje kvarova i prekida isporuke”, dodala je Kalanja.

Bonus video: Dimničari – ljudi koji donose sreću i sprečavaju požare

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar