Jelena Zorić
Foto:N1

Meni je bila čast da radim s Aleksandrom Cvrkotićem i trudila sam se da ga dostojanstveno ispratim. Ovim rečima novinarka N1 Jelena Zorić, o kojoj je javnost brujala posle prve noći protesta kada je izveštavala očiju naduvenih od suzavca, govori o svom kolegi, snimatelju, kroz čiju kameru je javnost imala uvid u zbivanja na ulicama Beograda.

Kada bi kamera stradala ja više ne bih bio snimatelj, već običan građanin koji se tu zatekao. Bez kamere ne mogu da radim svoj posao, rekao je Aleksandar Cvrkotić Cvrle, snimatelj televizije N1, gostujući u jutarnjem programu NOVA S „Probudi se“.

Četiri sata je radio sa podignutom kamerom, uz reporterku Jelenu Zorić, koja je u gotovo nemogućim uslovima prenosila najnovije informacije. Aleksandar Cvrkotić Cvrle, snimatelj televizije N1,  ulagao je nadljudske napore da objektiv njegove kamere u svakom trenutku bude tamo gde je važno.

„Moram da kažem da sam sigurniji kako će policija da reaguje nego neko od demonstranata. Policija je prilično profesionalna. Par puta su nam samo sklanjali kameru u stranu. Nisam lično osetio nikakvu represiju, niti sam se osećao ugroženo. Od većine demonstranata isto tako, jer nosim akreditaciju oko vrata. Ali priđu povremeno neki ljudi iz mase i pokušaju da te skrenu, da ti zabrane da snimaš…“, kaže Cvrkotić.

Odluke kome prići prilikom izveštavanja sa protesta donose se, kaže, u deliću sekunde…

Već je čuven njegov snimak gde kordon policije prilazi trojici mladića koji sede na klupi i počinje da ih udara pendrecima, iako jedan od njih čak podiže ruke u vis.

„Video sam kordon policije koji se kreće u pravcu tih mladića, interesovala me je reakcija policije. Na žalost, ono što sam pretpostavio da će se desiti – desilo se i iz nekog razloga policija je reagovala na taj način…“, navodi Aleksandar Cvrkotić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare