Foto: N1

U trećem talasu koronavirusa u Čačku je zaražen veliki broj zdravstvenih radnika, saznaje Nova.rs, a kako kaže naš izvor, kovidom 19 inficiran je i lekar koji je zadužen za Plavu halu u Atenici.

Zbog toga se nameće logično pitanje ko će u narednom periodu lečiti žitelje Moravičkog okruga budući da je pre nekoliko dana 100 radnika zaposlenih u bolnici zaraženo. Kako kaže naš izvor iz bolnice, upućen je apel svim medicinarima koji su u penziji ili rade u privatnoj praksi da se jave u Opštu bolnicu Čačak kako bi pomogli svojim kolegama.

„Iako ne postoji zakonska regulativa za to mole ih da dođu i priteknu u pomoć, da pokažu humanost u ovim teškim vremenima“, navodi naš sagovornik.

Inače u ovoj zdravstvenoj ustanovi u minulom danu preminula su dva kovid pacijenta, a broj hospitalizovanih je čak 209, od kojih je šestoro priključeno na mehaničku ventilaciju i njihovo stanje je veoma kritično.

U čačansku Opštu bolnicu u minulom danu primljeno je još 19 lica za koja se sumnja ili je potvrđeno prisustvo infekcije. U Plavoj hali trenutno je smešteno 42 obolelih.

Inače, u trećem talasu epidemije od posledice koronavirusa u Moravičkom okrugu, koji obuhvata Čačak, Lučane, Ivanjicu i Gornji Milanovac preminulo je 124 lica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare