Režim je stavio Olju Zekić i Aleksandru Janković u REM

Politika 18. dec. 202012:24
Podeli:
Foto: Goran Srdanov, Ivan Dinić/Nova S

Izbor novih članica Regulatornog tela za elektronske medije bio je povod da se oglasi Pokret za preokret.

Ponovni izbor Olivere Zekić i Aleksandre Janković u Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) od strane režima dokaz je da vlast nema nameru da bilo šta menja u radu javnih servisa i drugih emitera sa nacionalnim frekvencijama. Olivera Zekić je sa jedne strane oličenje neprofesionalnosti, osionosti i bahatosti, a sa druge gaženja i gušenja pluralizma mišljenja i promocije jednopartizma i autokratije. Olivera Zekić je osoba koja je oličenje svega onoga šta REM ne bi smeo da bude. Od REM-a je napravila mesni odbor SNS-a, koja štiti i promoviše nasilje, razvrat i nemoral na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Verifikovala je sakrivanje istine o stanju u društvu od građana i sejanje mržnje prema političkim neistomišljenicima, kao i linč Olivera Ivanovića koji je nakon toga ubijen. Svoju netrpeljivost prema političkim protivnicima ona ne krije već to ispoljava kao osvetu za, kako ona navodi, nepravdu koju je njoj neko naneo dok je radila u jednom tabloidu. Niko nema pravo da državnu funkciju koristi za osvetu pogotovu na mestu na kome se nalazi Olivera Zekić – ističe Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.

– Vrlo sličnu biografiju ima i Aleksandra Janković. Bila je tandem sa Oliverom Zekić u uništavanju slobode medija i zaslužna što je Srbija među najgorim zemljama po slobodi medija u svetu. Prvenstveno po pitanju uloge javno  servisa i televizija sa nacionalnim frekvencijama – dodaje Veselinović.

– Nije jasno kako je ona izabrana kao član Saveta REM-a ispred verskih zajednica jer je ona član i funkcioner SNS-a. Nije mi poznato da ona svešteno lice ili da je eventualno završila bogoslovski fakultet. Ili je SNS postao deo neke verske organizacije – zaključuje Veselinović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar