Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC, Filip Krainčanić/Nova.rs

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta uputio je zahtev za hitan prijem ministru policije Aleksandru Vulinu, ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović i ministarki ekologije Ireni Vujović. On traži sasttanak zbog eskalacije sukoba na planini Starica kod Majdanpeka, koja, kako je ocenio u izjavi za Nova.rs, preti da dovede do krvoprolića.

„Pre dva dana došlo je do teškog fizičkog sukoba na jednom od puteva na prilazu ka kampu, a između aktivista i lica kineske nacionalnosti koji su pokušali da fizickim preprekama i silom onemoguće prilaz kampu. Navedena lica predstavila su se kao pripadnici Vojske Narodne Republike Kine. U ovom trenutku u toku je napad kamenicama na kamp branilaca Starice od strane tog istog ološa koji je očigledno umislio da se nalazi na teritoriji Kine a ne na na Srpskoj zemlji“, naveo je Ćuta.

On se direktno obratio ministru policije Aleksandru Vulinu.

„Pozivam ministra policije da u roku od odmah postupi po svojim ovlašćenjima i spreči napad kineskih nasilnika na građane Srbije. U suprotnom, biće odgovoran za sve nastale posledice“, zaključio je Ćuta.

Podsetimo, aktivisti već mesecima kampuju na planini Starica, kod Majdanpeka. Cilj je da spreče kinesku kompaniju Ziđin da detonacijama sruši ovu planinu.

Bonus video: Ćuta održao čas patriotizma SNS odbornicima u Majdanpeku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare