Aleksandar Jovanovic Cuta
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan od lidera Ekološkog ustanka i koalicije "Moramo" Aleksandar Jovanović Ćuta, pozvao je sve meštane Gornjih Nedeljica i sve kolege ekološke aktiviste da do 20. februara daju Rok Rio Tintu da napusti Nedeljice i dolinu Jadra, a u suprotnom će, kako najavljuje, osoblje biti fizički proterano.

„Šta posle svega Rio Tinto traži u Gornjim Nedeljicama. Ako je poništena Uredba Vlade i rasformirana radna grupa za impmentaciju projekta Jadar zašto Rio Tinto i dalje kupuje zemlju od meštana i zašto džipovi te kompanije i dalje patroliraju selom? Nema više šta Rio Tinto da traži u Gornjim Nedeljicama“, poručuje Ćuta u izjavi za Nova.rs.

Zato upućuje apel meštanima Nedeljica i ekološkim aktivistima i poručuje, „setite se Rakite“.

„Pozivam sve meštane Gornjih Nedeljica, SEOS, sve ekološke organizacije i građane da svi zajedno damo rok Rio Tintu da do 20. februara napusti teritoriju Nedeljica a da ukoliko to ne učine, fizički proteramo osoblje iz ofisa te kompanije kao i čitav njihov vozni park, a da se na prilazu selu postave straže. U Gornje Nedeljice može da uđe samo prijatelj! Neprijatiljima tamo nije mesto“, kaže Ćuta.

Bonus video: Katastrofa nad Nedeljicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar