Ćuta o Brnabić: Nažalost, to samo u Srbiji može da bude premijer

Emisije 22. jan. 202210:02 > 10:36
Podeli:

Nakon što je premijerka Ana Brnabić saopštila da je Vlada ukinula Uredbu o prostornom planu za realizaciju projekta Jadar, kojom su poništeni svi pravni akti vezani za kompaniju Rio Tinto, predstavnici ekoloških organizacija preuzeli su juče dokumentaciju iz Vlade Srbije.

O tome da li je ovim završena borba protiv Rio Tinta i koji su naredni potezi Ekološkog ustanka, govorio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Kako kaže, od nadležnih su dobili „kesu sa 4.800 papira“.

„Krenuli smo da češljamo svu tu dokumentaciju, pa da vidimo šta tu piše i šta su oni to potpisali u naše ime. Vrlo brzo ćemo ustanoviti šta je tu ali sad se postavlja pitanje – da li ima tu nekih tajnih ugovora? A kako mi to da znamo. Mi smo dobili ono što smo tražili a to je sve što je Vlada Srbije potpisala sa Rio Tintom.“

Ćuta se osvrnuo i na brisanje same uredbe, navodeći da je juče je u Službenom glasniku izašla zvanična potvrda da je Vlada Republike Srbije donela odluku o brisanju uredbe i da je rasformirana radna grupa za implementaciju projekta „Jadar“.

"Kad nešto izađe u Službenom glasniku, to je zakon. A onaj ko misli da to opet mulja i vraća Rio Tinto na mala vrata, taj se opasno igra. Zamislite da neko pokuša da vrati Rio Tinto posle izbora. Imaće celu Srbiju na ulici."

U razgovoru sa Danilom Mašojevićem, Ćuta se dotakao lika i dela premijerka Ane Brnabić

Da li se sastajete sa premijerkom?

- Ja lično ne bih, nema potrebe da se srećem „fejs tu fejs“. To je splet nesretnih okolnosti, ta Ana Brnabić.

- Ali ona je premijerka.

- Nažalost. To samo ovde može da bude premijer, u Srbiji...takva pojava. Ali dobro, to je realnost.

 

BONUS VIDEO: Izjave ekoloških aktivista posle preuzimanja dokumentacije o Rio Tintu u Vladi Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar