Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Urađen je Plan odbrane Jadra od Rio Tinta u kom su razrađene mere za operativno postupanje", poručuje aktivista i vođa pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta. To je reakcija nakon što je Loznički parlament juče izglasao prostorni plan Loznice, a time se otvaraju vrata za dolazak kompanije Rio Tinto na području Jadra.

„Budite u pripravnosti za odazivanje na poziv za opštu mobilizaciju i pokret prema Nedeljicama. Ovo je naša zemlja zapamtite dobro svi koji dolazite ovde!“, rekao je Ćuta. On je odnedavno vlasnik pet ari placa u Nedeljicama, selu koje bi takođe trebalo da bude žrtva rudnika Rio Tinto.

Građani i aktivisti su juče protestovali dok se održavala sednica u Skupštini grada Loznice, ipak to nije sprečilo odbornike, njih 41 da izglasaju Prostorni plan.

Tim povodom oglasio se i dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu profesor Ratko Ristić, koji smatra da su odbornici Skupštine grada Loznice doneli ishitrenu odluku kada su usvojili Prostorni plan kojim se otvaraju vrata za dolazak kompanije Rio Tinto na području Jadra.

Ristić je kazao da je začuđujuće da se u tom prostornom planu uvode lokacije za realizaciju nekog projekta koji zvanično još nije odobren.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare