Foto: Nova.rs

Ministarstva rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je danas organizatorima protesta da prestanu da prete nasiljem i da ponude program. Jedan od organizatora protesta ispred Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, odgovorio je Mihajlović i rekao da je ona "Lejdi Magbet srpske ekologije", te da peva svoju labudovu pesmu.

Ministarstva rudarstva i energetike Zorana Mihajlović navela je danas da se o „programu u kojem su blokade, zaustavljanje infrastrukture i protivljenje razvoju“ ne odlučuje na ulici, nego na izborima.

„Krijete se iza ekoloških tema, koje su iznad politike, dok istovremeno priznajete da organizujete političke proteste. Time što pretite nasiljem, blokirate međunarodni autoput i onemogućavate normalno funkcionisanje većini građana Srbije, pokazujete da vam je jedino stalo do toga, da po svaku cenu prikupite političke poene“, poručila je ministarka Mihajlović organizatorima današnjih blokada širom Srbije.

Ubrzo je usledio i odgovor jednog od vođa Ekološkog ustanka, Aleksandra Jovanovića Ćute, koji je poručio ministarski da peva „labudovu pesmu“.

„Bivša visoka funkcionerka G17 plus, bivša ministarka ekologije, saobraćaja i infrastrukture i sadašnja ministarka rudarstva i energetike koju je, očigledno, sam Bog stvorio da bude ministarka, umesto što prosipa laži, neka ide u Nacionalni park Kopaonik, koji je pod najvišim stepenom zaštite. Neka ode i do reka Jošanice i Samokovke, kojih više nema i neka objasni narodu kud nestadoše te reke. Ona je potpisala na desetetine smrtnih kazni za naše reke, izdajući dozvole za MHE. Ta žena je ‘Lejdi Magbet’ srpske ekologije“ i peva svoju labudovu pesmu, kao i njen šef Aleksandar Vučić“, zaključio je Ćuta.

Bonus video: Goran Marković na protestu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar