Marija Alimpić i Aleksandar Jovanović Ćuta
Marija Alimpić i Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Ivan Dinić/Nova S/Zoran Lončarević/Nova.rs

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta "Odbranimo reke Stare planine" uključio se večeras u emisiju "Utisak nedelje" kako bi demantovao tvrdnje Marije Alimpić iz Udruženja "Zaštitimo Jadar i Rađevinu" da nije bila pozvana na "Ekološki ustanak" koji je juče održan u Beogradu.

Ćuta tvrdi da su „na ekološki protest i prošli i ovaj u subotu pozvane sve ekološke organizacije“.

Onda se osvrnuo i na izjavu Dejana Jovanovića, aktiviste Grupe građana „Bitka za Košutnjak“ koji je tokom glasanja za jedan od predloga u „Utisku nedelje“ rekao da nije tačno da je Ćuta svuda bio, odnosno da su ga pozivali na njihove proteste, ali da on nijednom nije došao.

„Još jedna neistina je da nisam bio na protestu u odbrani Košutnjaka. Držao sam više govora tamo, bio sam više puta od početka kada smo počeli da se skupljamo. Ljudi, dajte da prestanemo da se natapamo mržnjom. Neka razmisli svako dobro o tome šta radi, ja ću nastaviti da okupljam ljude. Kome se ne sviđa, može da napravi svoj protest, može da napravi svoj model, nikakav problem. Od mene nećete čuti nijednu ružnu reč o bilo kome ko se bavi aktivizmom, ko je spreman da proteramo ovo zlo koje nas je okupiralo“, rekao je Ćuta u telefonskom uključenju u emisiju.

Zatim je usledila polemika između Ćute i Marije Alimpić koja je i dalje tvrdila da nisu dobili nikakav poziv na „Ekološki ustanak“.

„Nije tačno da smo dobili bilo kakav mejl, poziv, link za zoom sastanke, bilo kakvo ubacivanje u vajber grupe i ostalo što postoji, ne samo mi, nego nisu učestvovali ni Bitka za Košutnjak, što je potvrdio i Dejan Jovanović u programu“, naglasila je ona.

Ćuta je i dalje tvrdio da su mejlovi poslati za sve sastanke i za sve proteste, da može da dođe tu u studio, „da mnogo toga raščiste i da nije fer da priča o njemu kada on tu nije prisutan“.

„Pozivam te na bilo koju televiziju“, rekao je Ćuta.

„Tačno je, imamo mnogo toga da raščistimo mada to mene više ne interesuje zato što si ti pokazao…“, pokušala je da odgovori Alimpić, ali je Ćuta nastavio, ne dozvolivši joj da završi rečenicu.

Iako je voditeljka Olja Bečković pokušala da prekine Ćutu, on je i dalje nastavio da priča.

„Mene jako interesuje, da sednemo i da nastavimo zajedno da radimo. To što ti pričaš neće pomoći da Rio Tinto ode iz ove zemlje. Pusti sve to na stranu, nisi htela da razgovaraš sa mnom, ja te pozivam sad pred svima da sednemo i razgovaramo, ne samo tebe nego sve ekološke organizacije. Ja ću nastaviti da okupljam ljude, to je moj posao“, rekao je Ćuta, a Alimpić se nadovezala:

„Ovo je upravo razlog zašto veliki broj ljudi ne može da sarađuje iako želi, zato što nema mogućnost da bilo šta kaže“, kazala je ona, dodajući da je razlog zbog koga odbija da razgovara s njim insajderski dokument Zorane Mihajlović koji je poslao.

„Pusti to, Marija“, rekao je Ćuta, na šta mu je ona odgovorila: „E, pa ne mogu to da pustim“.

Upitan šta je za njega najjači utisak, Ćuta je rekao da je to Zlatko Kokanović zbog koga su se i okupili u subotu, a reč je o čoveku koji ima petoro dece, koji proizvede 100.000 litara mleka, obrađuje 40 hektara zemlje u Gornjim Nedeljicama, „kome svi treba zajedno da se poklonimo do zemlje, a pogotovo oni koji su rešili da ga proteraju sa svoje njive, a to su Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i Rio Tinto“.

BONUS VIDEO: Ekološki ustanak u Beogradu – hronologija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar