Dragan Milovanović Crni Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ekološki ustanak najavio je da će sutra nastaviti blokade na saobraćajnicama širom Srbije. U Beogradu će okupljenima ispred Sva centra obratiti i Dragan Milovanović Crni, Šapčanin koji je dobio otkaz nakon što je pokušao da na prethodnim protestima spreči bageristu da uleti u okupljene demonstrante.

Kako je najavljeno iz Ekološkog ustanka, Crni će se Beograđanima obratiti oko 13 sati, pre zvaničnog početka blokade autoputa i „Gazele“.

Ekološki pokret, zajedno sa više od 40 inicijativa, pokreta i aktivista, doneo je odluku na današnjem sastanku da pozove sve građane da izađu na proteste i blokade koji će biti organizovani širom Srbije u subotu, 11. decembra, od 14 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sada će, kako navode, u blokadi učestvovati: Beograd, Niš, Novi Sad, Užice, Požarevac, Topola, Kragujevac, Smederevo, Šabac, Zemun, Pančevo, Lazarevac, Aranđelovac, Čačak, Šid, Prokuplje, Boljevac, Priboj, Nova Varoš, Subotica, Gornji Milanovac, Kladovo, Kragujevac, Bačka Palanka, Valjevo, Sombor, Veliko Gradište, Vlasotince, Vršac, Požarevac, Stara Pazova…

Foto: Promo

Protest će podržati i dijaspora u Berlinu, Minhenu, Pragu, Njujorku i ispred sedišta Rio Tinta u Londonu.

Kako se navodi, krajni cilj je proterivanje RIO Tinta iz Srbije.

Bonus video: Zelenović i Crni – Ili ćemo se boriti ili ćemo se skloniti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare