Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u protekla 24 sata korona virusom zaraženo još 6.254, a preminulo je još 30.

Testirano je ukupno 19.301.

Na respiratorima se trenutno nalaze 192 osobe.

***

Juče je na koronavirus bilo pozitivno još 6.109, a od posledica bolesti izazvane ovim virusom umrlo je 29 osoba. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije bilo je 186 pacijenata.

***

Konačna odluka o eventualnim novim merama za sprečavanje korona virusa, biće saopštena posle 15 časova, rekla je premijerka Ana Brnabić koja se nakon sednice Kriznog štaba kratko obratila medijima. Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je juče na konferenciji u Nišu da je nekoliko mera u opticaju, a o njima su prethodnih dana govorili i skoro svi predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba.

„Moglo bi se razgovarati o tri nove mere i to o daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata, zatim o prelasku na rad od kuće u većini firmi, uz obaveznu potvrdu za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu”, kazao je juče na konferenciji za medije u Nišu epidemiolog Branislav Tiodorović.

***

Policijski čas nije razmatran, rekao je danas ministar Zlatibor Lončar danas nakon susreta sa Sem Fabricijem, izaslanikom EU u Srbiji. Prema rečima ministra, o medicinskim merama o kojima je danas razgovarano tokom Kriznog štaba, govoriće više medicinski deo Štaba posle 15 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare