Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dok Krizni štab još zaseda o novim merama protiv korona virusa, koji trenutno obara sve svoje crne rekorde u Srbiji, na osnovu pisanja medija i sporadičnih izjava epidemiologa koje smo mogli čuti prethodnih dana, postoje tri scenarija koji u ovom trenutku dolaze u obzir. To su: dodatno skraćivanje radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata do 18 časova, prelazak na onlajn nastavu i rad od kuće za sve kojima vrsta posla to dozvoljava i na kraju kao krajnja opcija - zabrana kretanja, što je u ovom trenutku najmanje verovatno.

Konačna odluka o eventualnim novim merama za sprečavanje korona virusa, biće saopštena posle 15 časova, rekla je premijerka Ana Brnabić koja se nakon sednice Kriznog štaba kratko obratila medijima.

Ana Brnabić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Sada neće biti izjava. Medicinski deo Kriznog štaba je ostao da veća još. Konačna odluka će biti saopštena u 15 časova“ poručila je premijerka.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je juče na konferenciji u Nišu da je nekoliko mera u opticaju, a o njima su prethodnih dana govorili i skoro svi predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba.

Branislav Tiodorovic Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

„Moglo bi se razgovarati o tri nove mere i to o daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata, zatim o prelasku na rad od kuće u većini firmi, uz obaveznu potvrdu za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu“, kazao je juče na konferenciji za medije u Nišu epidemiolog Branislav Tiodorović.

Na dnevnom redu Kriznog štaba kao poslednja opcija može se naži i eventualna zabrana kretanja.

Da se o ovoj mogućnosti raspravlja, istakla je i predsednica Vlade Ane Brnabić, nakon prethodne sednice Kriznog štaba.

„Sledeća mera je zabrana kretanja, ali nismo za nju. Uvešćemo je samo ako bude najneophodnije“, rekla je tom prilikom Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare