Marko Carević

Predsednik Opštine Budva Marko Carević uputio je poziv, kako je rekao, bratskom srpskom narodu da letuje na budvanskoj rivijeri. "Prošla sezona je zbog korone bila najgora u istoriji", požalio se prvi čovek Budve, gostujući u jutarnjem programu TV Nova S "Probudi se".

Prošlog leta grašani Srbije do 15. avgusta nisu mogli da pređu granicu. Zvaničan razlog je bila korona, ali mnogi su u tome videli i političke konotacije.

„Promenilo se puno toga u Crnoj Gori, pronenjena je vlast. Postoji novi ambijent gde želimo da uspsostavimos sve kontaket s bratskim nadom kao šp je srpski i sa svsim građanima regiona“, ističe Carević.

On podseća da budvanska rivijera čini 60 odsto turističke ponude Crne Gore, pa je zbog toga veoma značajna.

Budva Foto: Ranko Pivljanin/Nova.rs

„Očekujemo puno od ove nove sezone. U Budvi je je povoljna epidemioopka sitacaija, počela je imunizacija i dodatno će se ubrzati“, optimističan je Carević.

Predsednik opštine Budva je naveo i da je razgovarao sa srpskom ministarkom trgovine, turizna i telekomunikacija Tatjanom Matić o tome da Er Srbija pojača linije ka Crnoj Gori i da umanji cene letova, koje su, kako smatra, neopravdano visoke.

Prema njegovim rečima, ministarka Matić je pokazala razumevanje za tu problematiku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (6)