Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Firma Millenium, koja je uključena u izgradnju Beograda na vodi, dobila je još jednu javnu nabavku u Beogradu, ovaj put u konzorcijumu, i to na izvođenju radova vezanih za groblje kućnih ljubimaca, saopštio je Centar za lokalnu samoupravu. Posao je, prema njihovim informacijama, vredan 1.33 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju CLS, u postupku se javilo više učesnika, a interesantno je da je povoljnija ponuda diskvalifikovana, jer navodno nije u naknadnom roku dostavila pojašnjenja.

„Milenijum tim je indirektno bio povezan sa aktuelnim ministrom finansija Sinišom Malim, o čemu su istraživački mediji opširno i dokumentovano pisali.  Inače Millenium team izvodi najvažnije državne projekte, među kojima je i  „Beograd na vodi“. Sada u njihov portfolio ulazi i groblje kućnih ljubimaca.  Centar za lokalnu samoupravu se zalaže za otvorene, fer i transparentne postupke javnih nabavki, u kojima neće poslove dobijati samo privilegovane firme povezane sa vrhom izvršne vlasti“, navodi se u saopštenju.

Naime, istraživački portal KRIK je pisao da Predrag Mali, rođeni brat ministra finansija Siniše Malog, vozi „audi“ u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka. Automobil je najpre bio u vlasništvu njihove poznate firme „Milenijum tim“ angažovane na najvrednijim državnim projektima, uključujući i „Beograd na vodi“, a zatim je preregistrovan na njihovu drugu kompaniju „KBV datakom“. Sem automobila, biznismeni su ustupili i stan u kojem je stanovala devojka Predraga Malog. Nekoliko stručnjaka reklo je za KRIK da se ovakav vid ustupanja automobila i nekretnina može tumačiti kao klasičan primer korupcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare