CINS: Ministarstvo zdravlja taji podatke o nabavci vozila

Društvo 26. apr 202120:44
Podeli:
Foto:FoNet/ Zoran Mrđa

Ministarstvo zdravlja je krajem prošle godine od distributera fijatovih vozila Nikom auta po hitnom postupku kupilo deset sanitetskih vozila za "kovid bolnice“ u Batajnici i Kruševcu. Uprkos zakonskoj obavezi, Ministarstvo nije objavilo za koliko novca je kupilo vozila i koja firma je dobila posao, prenosi CINS.

Hitnost i netransparentnost – dva termina koja se često povezuju sa poslovima koje država sklapa tokom pandemije virusa korona. Upravo takav je bio slučaj i sa odlukom Ministarstva zdravlja da u novembru prošle godine nabavi deset sanitetskih vozila za potrebe „kovid bolnica“ u Batajnici i Kruševcu.

Iako su, prema Zakonu o javnim nabavkama, ime firme koja je dobila posao, kriterijumi na osnovu kojih je odabrana i po kojoj ceni, morali da budu dostupni na Portalu javnih nabavki u roku od tri dana od dana odluke, ova državna institucija to do danas nije učinila.

„Iz Ministarstva nisu hteli da nam pošalju te podatke, a pored njih ni Kancelarija za javne nabavke (koja upravlja Portalom) nije odgovorila zašto nije objavila te informacije“, piše CINS.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkriva da je posao procenjen na 40 miliona dinara bez PDV-a (48 sa PDV-om) poveren distributeru fijatovih vozila, firmi Nikom auto iz Kragujevca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar