Janko Veselinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, smatra da Tužilaštvo mora pod hitno da pokrene istragu protiv rukovodstva RTS-a, na osnovu dokaza koje je objavila Pištaljka.

„Tužilaštvo bi na osnovu navoda dokaza koje je dala Pištaljka moralo da hitno provede istragu protiv Dragana Bujoševića i predsednika Upravnog odbora RTS-a Branislava Кlanščeka
i članova tog tela. Iz dokumenata do kojih je Pištaljka došla vidi se da je najskuplja emisija na RTS-u kviz u privatnoj produkciji za koji se godišnje izdvaja 55 puta više novca nego za dve
najgledanije emisije koje se rade u produkciji RTS-a. Očito je da je RTS prervoren u rupu bez dna iz koje se izvlači novac građana Srbije, preko pretplate i budžeta Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se dalje navodi, uznemirujuće su činjenice kako se beskurpoluzno troši novac i kako se kroz sukob interesa nameštaju poslovi zaposlenima ili članovima Upravnog odbora i njihovim poslovnim partnerima. Reč je o višemilionskim iznosima u evrima. Često su poslovi sakriveni iza bolnih ratnih i nacionalnih tema poput ličnosti Mihaila Pupina ili probijanja koridora kroz Posavinu. Time ova pljačka budžeta postaje još teža. Na žalost sve to gledaju i u tome učestvuju članovi Upravnog odbora i direktor, koga je pored uslova za penziju, postavio vladajući SNS.

„Tražiću da se o stanju u RTS-u raspravlja i u Narodnoj skupštini i u nadležnom skupštinskom odboru“, zaključio je Veselinović.

BONUS VIDEO Aleksandar Jovanović Ćuta i Janko Veselinović o „Kozačkoj skupštini“ i dnevnom redu bez opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare