Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ministarstvo prosvete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike "Ribnikara".

Ministarstvo je donelo sledeće predloge: 

1. Svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica.

2. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

3. Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

4. Ministarstvo prosvete priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar koji će prvo predstaviti roditeljima.

Danas počela redovna nastava

Podsetimo, danas je počela redovna nastava u školi u kojoj je ubijeno devetoro dece i čuvar škole.

Đaci sedmog-dva u školu su došli popodne, u drugu smenu, a nastava im je počela časom fizičkog.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, đaci su se u školu vratili 10. maja, nedelju dana nakon masovne pucnjave, ali je tada nastava bila skraćena, dok danas počinju časovi po „regularnom rasporedu“.

Međutim, prozivanja dece i upisivanja odustnih neće biti.

U školi prosvetna inspekcija 

Inspekcijski nadzor počeo je nakon zahteva dela roditelja koji su zatražili smenu direktorke škole, ali i to da se u toj obrazovnoj ustanovi završi školska godina.

BONUS VIDEO:Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dečaka koji je ubio 10 osoba u školi Vladislav Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar