Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Spemačice u beogradskim studentskim domovima požalile su da nisu dobili očekivanih sedam odsto povećanja plate, već su im, kako tvrde, zarade niže nego u decembru minule godine.

Jedna od spemačica u Studentskom centru Beograd potvrdila je za Nova.rs da „ne vide gde je to povećanje od sedam odsto“ i dodaje da one žele samo objašnjenje za umanjene zarade.

„Ovo je nepravda koja se desila meni i mojim kolegnicama. Potpisale smo aneks ugovora na osnovu kojeg je trebalo da od januara ove godine imamo povećanje od 7 odsto. Međutim, u januaru smo dobile manju platu u odnosu na decembar prošle godine, iako smo u januaru radile i tokom praznika koji se dodatno plaćaju“, priča spremačica u Studentskom centru Beograd za Nova.rs.

Naša sagovornica navodi da je u decembru primila 23.000 dinara, a da je sada dobila oko 21.000.

„Ovi ostali, kao što su službenici po studentskim domovima, dobili su malo veće povećanje“, ističe ona.

Spremačica u Studentskom centru Beograd kaže da su one zvale računovodstvo i da nisu razumeli njihovo objašnjenje oko fonda sati“.

„Tu su oni nešto objašnjavali, stvarno ništa nismo razumele. Mi imamo fond časova u toku nedelje od 40 sati, mi radimo subotu ili nedelju i oni nama ne pišu tih 5 sati za taj dan. Već samo tih pet dana“, tvrdi naša sagovornica i još dodaje:

„Mi najviše želimo da oni mogu nama to lepo da formulišu i napišu, koje je to povećanje i gde je? Više pita smo pozvali ove što obračunavaju, ali su nam rekli da pozovemo direktora jer znaju da to ne smemo da radimo jer nam je dobrodošla i ova plata što imamo jer moramo od nečega da živimo“

Ona navodi i da im je bod smanjen 2016. godine, ali žale se i na topli obrok navodeći da „to nešto kao ide kroz platu, ali ne prikazuju“.

Nova.rs je pitanja uputila i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

Bonus video – Afera „Maksi“: Radnici iznenađeni aneksom, „Delez“ odbio gostovanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare