Foto: Marija Komazec/N1

Stanari u Ulici Zagrađe broj 2 u beogradskom naselju Mirijevo svakodnevno iščekuju da im izvršitelji pokucaju na vrata, jer celoj zgradi preti izbacivanje na ulicu, zbog, kako ukazuju iz udruženja Krov nad glavom, vrlo komplikovane pravne situacije u kojoj su se stanari našli ni krivi ni dužni. Naime, sadašnji stanari su uredno kupili stanove u toj zgradi, ali na njenom mestu trebalo je da nikne druga zgrada, drugog investitora, koji je drugim stanarima prodao stanove u predizgradnji. Ta prva zgrada nikad nije izgrađena, a stanari koji su kupili u nepostojećem zdanju stanove ostali su na ulici.

Kako javlja reporterka N1 sa mesta događaja, danas je bilo planirano iseljenje porodice Bucalo sa troje maloletne dece. U njihovom stanu, pored njih, nalazila se i porodica koja je stan kupila od prethodnog investitora i izvršitelji, ali, naposletku, porodica nije iseljena, jer nije bilo moguće izvršiti proces iseljenja.

„Mi smo ove stanove uredno kupili 2010. godine, platili preko banke, uknjižili regularno i onda su nam 2014. zakucali izvršitelji i od tada traje naša borba. Sve komšije u ovoj zgradi imaju isti problem kao i mi. Mi imamo svu dokumentaciju, pa ćemo videti šta će biti“, rekla je za N1 vlasnica stana M2 Ružica Bucalo.

Prvobitni kupci su podneli tužbe koje su dobili i sada zahtevaju da im se stanovi vrate.

Foto: Marija Komazec/N1

Ivan Zlatić iz Krova nad glavom kaže da o ovakvim stvarima „ne može da se presuđuje u izvršnom postupku, na tome insistiramo već pet godina“.

„Radi se o veoma komplikovanoj pravnoj situaciji, obe strane imaju svoja prava, te druge stanare treba da obešteti čovek koji ih je prevario, od koga su kupili stanove u zgradi koja nikad nije nikla“, poručuje on.

Dodaje da je, „međutim, iz spora koji su oni vodili proizašla odluka koja ne objašnjava čitavu pravnu situaciju, odnosno ne uključuje interes ljudi koji se sada ovde nalaze, koji su kupili stanove od drugog investitora i uredno sve platili“.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Ima li pravde za one koji zbog neodgovornih institucija ostanu bez krova nad glavom?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar