Dragana Milisavljević, slikarka Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Slikarka i profesorka u penziji Dragana Milisavljević iz stana koji je uredno platila i upisala u katastar prinudno je iseljena u petak 8. jula. U jednoj ruci nosila je torbu sa ličnim stvarima koje je prve dograbila, a u drugoj - jednu od dve svoje mačke. Druga mačka ostala je u stanu, a izvršitelj je sve ostale pokretne stvari predao advokatu poverioca koji ih je smestio u magacin.

I dok članovi Udruženja likovnih umetnika Srbije pružaju podršku svojoj članici i navode da pokušavaju da reše problem povrata njenih stvari među kojima ima mnogo umetničkih dela, istovremeno tragajući za preostalom mačkom koju Dragani nisu dozvolili da ponese, u Komori izvršitelja za portal N1 kažu da je postupak njenog iseljenja, prema dobijenim informacijama i podacima – sproveden u skladu sa zakonom. „Na licu mesta je zapisnički konstatovano da je dat nalog predstavniku JKP Veterina, koji je bio prisutan prilikom iseljenja, da se pobrine za kućne ljubimce“, ističu u Komori izvršitelja.

Penzionisana slikarka i profesorka Dragana Milisavljević iseljena je prinudno u 82. godini života iz beogradskog stana kupljenog, kako je kasnije saznala – od prodavca koji je falsifikovao kupoprodajne papire. Trenutno je, kako za N1 kaže Marija Kauzlarić iz Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS, smeštena kod svoje prijateljice koja ju je prihvatila u vanrednim okolnostima – i nju, i jednu njenu mačku.

Taj stan, kaže Marija Kauzlarić, Dragana mora uskoro da napusti pošto nema uslova za duži ostanak.

„Ne zna se gde će se pronaći alternativni smeštaj za nju. Dragana sa sobom vodi kućnog ljubimca, pošto su joj pri iseljenju dozvolili da ponese samo jednu od dve mačke. U jednoj torbi ponela je prve lične stvari koje je uhvatila, a u drugoj ruci – jednu mačku. Druga mačka se sakrila. Ukoliko se pronađe i drugi ljubimac, a za tom mačkom trenutno tragamo, za njom traga i Beta društvo za zaštitu životinja – trebaće smeštaj i za Draganu i za njena dva ljubimca, što je takođe problematično“, kaže Kauzlarić.

Iseljena slikarka, dodaje, svojim stvarima ne može da pristupi.

„Stvari joj se nalaze u magacinu i advokat je pretio da će te stvari prodati. Tu moramo da smislimo način da se te stvari presele na njen prostor“, navela je Marija Kauzlarić.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Drama u Cvijićevoj: Pokušavaju da isele profesorku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare