Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Više desetina meštana čačanskih sela protestovali su danas ispred zgrade gradske skupštine jer im nije plaćena eksproprisana zemlja oduzeta za auto-put Preljina Pakovraće pre jedne godine.

Oni su nosili transparente „Gradonačelniče, samo Vi dajete našu zemlju u bescenje“, „Metar dedovine za paklu cigareta“, „Stop pritisku na veštake i sudove“… Zahtevali su da ih primi gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je, kako kažu, „pobegao“, pa ih je u skupštinskoj sali udostojio sastanka njegov pomoćnik Milan Bojović.

„Od nas su napravili socijalne slučajeve, mi smo pre godinu dana podneli tužbe zbog teškoća sa kojima smo suočeni, ali sud po našim predmetima ne postupa“, kazali su nam meštani čačanskih sela Pakovraće, Prijevor, Trbušani i Rakova.

Njihove zahteve su podržali i žitelji ljubićske Baluge, Stančića, Mojsinja, Donje Gorevnice i Mrčajevaca okupljeni u neformalnu grupu „Ne damo đedovinu“.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Inače, sastanak sa pomoćnikom gradonačelnika, Milanom Bojovićem je zatvoren za javnost, a kada bude završen, biće poznat epilog razgovora nezadovoljnih meštana sa njim.

Bonus video: Čačanski srednjoškolci protiv Rio Tinta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar