Foto: Nenad Nešović

Oko tridesetak žitelja grada pored Morave okupili su se večeras ispred čačanske Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo radom lokalnih i republičih vlasti. Oni su duvali u pištaljke i nosili parole - "Skini masku", "Stop korona diktaturi", "Ne damo Kosovo", " Sila nije u boju nego u rodu"...

Demonstranti su postavili pitanje odgovornosti nadležnih povodom smrti braće Radoša i Stefana Đokića koji su preminuli od posledica zaraze koronavirusom.

„Zašto je u ovoj kući smrtnost 200 odsto?! Ma 1000 odsto!“ i zašto oba brata, zapitali su učesnici skupa.

Takođe, ukazali su na pretnju koju je dobio administrator fejsbuk stranice Dnevna doza prosečnog Čačanina, Goran Davidović u kojoj se navodi da je on budala fašistička, kako širi antisrpsku propagandu, te da će ga strpati u zatvor.

Njemu je zaprećeno da će mu, ukoliko bude pozivao na proteste, biti i deca ugrožena.

Učesnicima skupa se obratio komšija braće Đokić koji je ponovio pitanje gradonačelniku zašto je govorio da je korona u Čačku pobeđena.

„Rasformirali su kovid bolnicu u ateničkoj Plavoj hali i prestali, pred izbore, sve aktivnosti vezane za zaštitu stanovništva od virusa. Nismo nesposobni, kako nas Todorović predstavlja i kako je nakon prvog okupljanja rekao. Odgovora nema, verovatno ga neće ni biti. Moje pitanje je zašto nema braće Đokić među nama. Okolnosti pod kojima su njihovi životi okončani su veoma čudne. Obojica su bili divni i Radoš, i Stefan koji je bio posebno dete, doktor nauka, završio školovanje u Americi“, podsetio je on.

Doda je da je Radoš imao, nakon šikaniranja u Domu zdravlja, svu neophodnu negu u čačanskoj bolnici, ali je bilo kasno.

Okupljeni su, komšiji braće Đokić koji je govorio, pružili podršku aplauzom, a incidenata, kao ni prethodnih dana, nije bilo.

Čačanin S.Đ. (26) preminuo je 11. juna u Beogradu od posledica infekcije koronavirusom, 10 dana nakon što je bitku sa ovom bolešću izgubio njegov stariji brat R.Đ. (36).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare