Čačak Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

U čačanskim prigradskim naseljima žitelji grada pored Morave veoma često susreću divlje životinje, a u industrijskoj zoni, prema rečima meštana, su se odomaćile zmije.

„Mi smo nadomak centra grada, kada pređemo prugu u jezgru Čačka smo, a zmije nam šetaju ulicama kao ljudi“, kaže za Nova.rs Mara B. koja živi u tom naselju.

Prema njenim rečima, preko puta njene kuće postoji stambeni objekat u kome niko ne živi, a vlasnik je u Beogradu.

„To će uskoro da se sruši, obrasla je u korov, a prekjuče je iz nje izašla zmija. Trnje i granje je na sve strane, mi ponekad organizujemo akciju uklanjanja korova, a od nadležnih niko ne dolazi. Pre nekoliko godina sam morala da prijavim komšiju, jer je drvo lipe bilo toliko veliko pa mi je lišće, prilikom vetrovitih dana, zasipalo dvorište. On je kažnjen zbog toga“, žali nam se Mara.

Ona navodi da jedan deo zaraslih parcela pripada i gradu Čačku, a postoje i dva privatna placa koja imaju više naslednika koji, kako pretpostavlja, ne mogu da se dogovore o podeli.

„Ovaj problem traje decenijama unazad, a to jepovršina veća od dvadesetak ari. Najviše strahujem za unuku koja provodi vikende kod mene, jer svake godine naše naselje je leglo zmija. Dete želi da izađe napolje da se provoza biciklom, ljulja se na ljuljašci u dorištu i u stalnom smo strahu za nju. Ima još mališana koji dolaze kod baka i deka i zaista je nečuveno da niko ne rešava ovaj problem“, priča nam Mara.

Čačak Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Za džabe mi sređujemo naša dvorišta jer je korov ispred nas, kao da nam je stavljena zavesa, pa prvo nalećemo na džunglu, zaključila je naša sagovornica ističući da je njeno dvorište besprekorno sređeno.

Prema rečima direktora JKP „Gradsko zelenilo“, Dragana Nikolića, gradske inspekcijske službe bi trebalo da reaguju, ali po prijavi meštana tog dela grada.

„Nakon toga bismo mi odmah otišli na teren i uklonili sav taj korov, jer mi radimo po njihovom nalogu“, objasnio je on za Nova.rs.

Odgovore na pitanja zabrinutih meštana potraili smo od načelnika GU za inspekcijski nadzor, Igora Krivokapića, koji nam je rekao da meštani treba da upute pisani zahtev.

„Juče smo imali poziv jedne gospođe iz tog naselja. Objasnili smo joj da nam upute pisani zahtev i mi ćemo odmah uzeti predmet u obradu i poslati nadležne inspektore na teren. Nakon toga će radnici „Gradskog zelenila“ po našem nalogu ukloniti sav taj korov“, rekao je Krivokapić za naš portal.

Bonus video: Najotrovnija stvorenja sveta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare