jedna doza vakcine
Foto: EPA-EFE/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Revakcinacija građana koji su primili prvu dozu vakcine protiv koronavirusa počinje u utorak, rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje u Čačku dr Aksentije Tošić.

„Prema našem planu po 1.000 građana dnevno će primiti drugu dozu vakcine“, rekao je on.

Tošić je napomenuo da trenutno nema vakcina za žitelje Moravičkog okruga koji su se prijavili putem e Uprave, ali se one uskoro očekuju.

„Ono što je važno da napomenem, u toku je imunizacija starih i nepokretnih lica, a medicinski radnici primaju vakcine Sputnjik V i Fajzerovu“, rekao je dr Tošić za Nova. rs.

On je izneo podatak da je do ovog trenutka u Moravičkom okrugu, koji obuhvata Čačak, Gornji Milanovac, Lučane i Ivanjicu, vakcinu protiv korone primilo 14.337 osoba.

U čačanskoj Opštoj bolnici zbog infekcije koronom hospitalizovano je 66 pacijenata, u respiratornom centru smešteno je šestoro obolelih, od kojih je jedan priključen na mehaničku ventilaciju i njegovo stanje je kritično.

U minulom danu na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata koji imaju simptome infekcije kovida 19, a njih sedmoro je upućeno na kućno lečenje.

Od 224 obrađena uzorka prisustvo virusa je potvrđeno kod 11 osoba iz Čačka, osam iz Gornjeg Milanovca, šest iz Ivanjice i tri iz Lučana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar