buvljak
Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

Popularni Buvljak, koji se trenutno nalazi u Bloku 43, odlukom gradskih odbornika biće preseljen na novu lokaciju, piše Politika.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su izmene plana koji predviđa preseljenje Otvorenog tržnog centra iz Bloka 43 na Bežanijsku kosu.

Buvljak koji se trenutno nalazi u Bloku 43, od naredne godine biće smešten u bloku između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, u blizini Kvantaške pijace i Novog bežanijskog groblja, odnosno u privrednoj zoni „Auto-put“.

Ovu lokaciju za Otvoreni tržni centar predviđaju izmene i dopune Plana detaljne regulacije (PDR) za ovo područje koje su juče usvojili odbornici na sednici Skupštine grada.

Zemljište u Bloku 43 prodato je na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za iznos od oko 20 miliona evra.

Ovo zemljište kupila je kompanija Kopernikus, a najavljena je izgradnja najmodernijeg i najvećeg poslovnog kompleksa u zemlji i regionu koji će biti površine od preko 100.000 kvadratnih metara.

Pored toga što bi ovaj kompleks objedinio sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus, imaće i najmoderniji opremljen televizijski studijski prostor, čija se gradnja planira za obe televizije – Prvu i B92.

U okviru kompleksa bi trebao da se nađe i neboder Kopernikus Tower.

 

 

Izvor: N1 / Politika