Građani Srbije ponovo su se večeras u više gradova u 20.05 časova, udaranjem u šerpe, pištaljkama i puštanjem glasne muzike, uključili u akciju "Bukom protiv diktature" i izrazili nezadovoljstvo zbog preduzetih mera u borbi protiv epidemije koronavirusa, ali i političkim odlukama aktulne vlasti u našoj zemlji.

Iako je vanredno stanje na teritoriji Srbije juče zvanično ukinuto, dok od danas više nema ni policijskog časa, građani Srbije su i večeras, 12. dan zaredom, lupali u šerpe i zviždali sa terasa i prozora svojih domova vidno nezadovoljni potezima trenutne vlasti.

Pogledajte kako je to izgledalo širom zemlje:

Akciju „Digni glas: Bukom protiv diktature“ je pokrenuo opozicioni pokret „Ne davimo Beograd“ i Građanski front, a ona se sprovodi nakon tradicionalnog aplauza kojim građani Srbije iskazuju podršku zdravstvenim radnicima koji se nalaze na prvoj liniji fronta borbe sa koronavirusom.

Podsetimo, kako je ranije rečeno iz Inicijative Ne davimo Beograd cilj ovog performansa jeste da se pokažu da građani Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar