Foto:printscreen/instagram/mladenalvirovic

Glavni urednik i voditelj emisije SAT na RTS-u, Mladen Alvirović, očitao je lekciju srpskim putarima, jer je samoinicijativno postavio putokazne table za Kraljevo i Kopaonik tamo gde ih nije bilo, na kružnom toku na ulazu u Kraljevo iz pravca Preljine. Ali, samo desetak dana kasnije, putokazi su uklonjeni. Kako smo saznali, putokaze je sklonila republička saobraćajna inspekcija.

„Kad neće oni čiji je to posao – moram ja da postavim table. Danas obavljeno. Znam da ovo nije po zakonu i da me možda čeka kazna. Ali, neko je morao nešto da uradi. Kraljevo nije neka zabit, pa da se ne zna gde je, a novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Adrana godinama nema tablu gde je Kraljevo (ni Kopaonik). Od Preljine nema znaka gde je Kraljevo, nigde. Godinama pričamo o toj temi, skrečemo pažnju u emisiji, ali ništa. Ne poznajem nikog u Kraljevu i nemam rodbinu tamo – čisto da se zna“, napisao je 17. januara Mladen Alvirović na svom profilu na instagramu, neposredno nakon što se uslikao pored putokaza koje je postavio.

Kako smo saznali, putokaze je uklonila republička saobraćajna inspekcija. Kako kaže naš izvor, rešenje je doneto pre nekoliko, a u obrazloženju piše da „nisu usklađeni sa projektom saobraćajnice“.

„Alvirović propilično obrukao Puteve Srbije, čiji je ovo bio posao, i da ovo je bio način da pokažu svoju moć. Ukoliko uskoro ne postave svoje znakove, onda će biti jasno da su to uradili iz osvete“, priča naš izvor. U sedištu saobraćajnice inspekcije u Kraljevu, na naše pitanje, zašto su uklonjeni putokazi, u telefonskom razgovoru su nam kratko odgovorili, da se za sve potrebne informacije obratimo ministastvu saobraćaja, građevine i infrastrukture.

To praktično znači da nisu demantovali naša saznanja da je njima naloženo da se putokazi uklone.

Inače, razlog zbog kojeg je Mladen Alvirović postavio putokaze, više je nego očigledan, a problem postoji više od deset godina, odnosno od trenutka kada je kružni tok izgrađen. Naime, vozači koji dolaze iz pravca Preljine, u trenutku kada naiđu na kružni tok na ulazu u Kraljevu, jedini putokaz koji mogu videti jeste Novi Pazar. Tako da oni koji se prvi put nađu u ovom delu Srbije, vrlo teško mogu da se orijentišu, kuda za Kopaonik, ili na kojem izlazu treba izaći ka centru Kraljeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare