Foto:Shutterstock

Brojni Čačani ne mogu da prate kanale televizija Nova S i N1, jer im je, kako tvrde, onemogućen prelazak na SBB mrežu, dok drugi kablovski operateri te kanale ne emituju.

Prema rečima porodice Marić, koja stanuje u samom centru Čačka, čak pre dve godine su zahtevali potpisivanje ugovora sa SBB-om kako bi mogli objektivno da se informišu.

„Juče je moj suprug išao u SBB da vidi šta se dešava po tom pitanju. Tamo su mu rekli da MTS drži monopol i da trenutno nisu u mogućnosti da nam pruže usluge svoje kablovske mreže „, priča za Nova.rs Andrijana Marić.

Povezane vesti:

Na naše pitanje zašto žele da pređu na SBB navodi da im se smučilo da svakodnevno gledaju i slušaju „bajke“ sa nacionalnih frekvencija koje se serviraju narodu. Andrijana smatra da je dosta „zavođenja“ ljudi svakodnevnim serviranjem neistina sa televizija koje bi trebalo da rade u skladu sa opštim dobrom, jer po zakonu to i jesu, a naročito imajući u vidu da je njihova pokrivenost stoprocentna.

Istovremeno, kako ističe, ugovor sa MTS-om im je istekao, ali nisu želeli da ga produže iz pomenutih razloga.

„Oni nas često kontaktiraju putem telefona kako bismo produžili ugovor, ali mi to nećemo i račune plaćamo mesečno u nadi da ćemo uskoro biti priključeni na SBB“, izrazila je uverenje ova Čačanka. Slična situaciju ima i porodica Majstorović koja je rešila da otkaže usluge MTS-a čim im istekne ugovor sa ovim operaterom.

„Niti imamo šta da gledamo, a nikada nismo sigurni koliki će nam račun biti za prethodni mesec“, priča za naš portal Snežana. Putem MTS-a trenutno imamo mogućnost da se samo objektivno dezinformišemo, zaključila je ona.

Kako nam je rečeno u SBB-u, trenutno je jedina mogućnost priključka na ovu mrežu organizovanje stanara zgrada i potpisivanja peticije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare