Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji su u protekla 24 sata od posledica koronavirusa umrle još 43 osobe. Zaraženo je još 2.559 ljudi.

U poslednja 24 sata testirano je još 11.190 osoba. Na respiratorima se nalazi 288 pacijenata.

***

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana od posledice zaraze koronom umrlo 47 osoba. Zaraženo je 2.693.

Juče je testirano još 11.399 osoba. Na respiratorima je 305 pacijenata.

***

U ovom trenutku u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj „Areni“ je 413 pacijenata sa težom kliničkom slikom, rekao je danas za RTS doktor Predrag Bogdanović.

Privremena kovid bolnica u “Areni” po drugi put je otvorena 25. oktobra i od tada je kroz nju prošlo 2.080 pacijenata, rekao je Bogdanović.

***

Državni sektretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je vakcinisano 700 korisnika staračkih domova i da se kod vakcinisanih nisu javile nuspojave.

On je za televiziju Hepi rekao da je Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” napravio plan primanja vakcine.

***

Profesor imunologije i onkologije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu Nebojša Arsenijević da su u vakcini protiv koronavirusa primenjene sve norme, ali i da postoje nepoznanice.

“Po svim uzusima kako se kontroliše neka nova vakcina ili bilo koji novi lek pre nego što se da na opštu upotrebu, kod vakcina protiv kovida koje su sada u opticaju, sve je u potpunosti ispoštovano. Počevši od uzorka od 40.000 ispitanika”, rekao je Arsenijević za portal Glas Šumadije.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar