Brnabić: Pre kraja godine stiže i ruska vakcina

Društvo 28. dec. 202018:59
Podeli:
Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kome je izrazila zahvalnost na velikodušnoj pomoći koju je Rusija uputila Srbiji za borbu protiv koranavirusa i spremnosti za saradnju oko Sputnjik vakcine.

Brnabić je rekla da je vest da će određena količina Sputnjik vakcine stići u Srbiju pre kraja godine veoma dobra i zahvalila ambasadoru Bocan-Harčenku na spremnosti i solidarnosti Rusije da do toga dođe.

Ona je ocenila da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i razvijeni na političkom, ekonomskom, kulturnom i drugim poljima, dodavši da će Vlada Srbije nastaviti da radi na njihovom daljem jačanju na temelju strateškog partnerstva, saopšteno je iz Vlade.

Realizacija zajedničkih projekata doprineće unapređenju saradnje, rekla je Brnabić, posebno naglasivši značaj skorog završetka radova na ruskom gasovodu kroz Srbiju.

Bocan-Harčenko preneo je premijer pozdrave i čestitke za predstojeće praznike ruskog premijera Mihaila Mišustina, ocenivši da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da ih karakteriše dobra saradnja na svim nivoima.

Komentari

Vaš komentar