Foto: Miljana Isailović

Najveći dug građana Niša za komunalne usluge iznosi 1,7 miliona i to za stan na Bulevaru Nemanjića čiji naslednici već dvadesetak godina ne mogu da se dogovore kome će pripasti.

Miloš Nikolić iz preduzeća „Objedinjena naplata“, kazao je danas da za pomenuti stan brat i sestra vode imovinski spor već duže od dve decenije, a gradska komunalna preduzeća zbog toga ne mogu da identifikuju korisnika i naplate usluge, prvenstveno grejanje.

„Od oko 100.000 gradjana Niša na čije adrese stižu računi za komunalne usluge, njih oko 93 odsto redovno isplaćuje svoje obaveze, a 2,5 odsto ne, zbog nerešenih imovinskih odnosa“, izjavio je Nikolić na sednici niškog Gradskog veća.

Veće je danas usvojilo preporuku koja će Javnom preduzeću „Objedinjena naplata“ omogućiti sklapanje ugovora o reprogramu zaostalih dugova sa građanima.

Po toj preporuci Nišlije će moći će od 1. februara do 30. aprila da zaključe ugovore o otplati zaostalih dugova na maksimalno 60 mesečnih rata.

Prema Nikolićevim rečima ugovor o reprogramu moći da se zaključi sa minimalnom ratom od 1.000 dinara, jer je procenjeno da je to iznos koji svi potrošači mogu mesečno da izdvoje.

„Pravo na zaključenje ugovora imaće i oni građjani koji su prethodnih godina potpisali ugovor o reprogramu, ali pod uslovom da su otplatili deset odsto ukupnog duga“, izjavio je Nikolić.

Kako je objasnio, ovaj uslov je postavljen zbog ljudi koji su potpisivali ugovore, a nisu otplaćivali usluge.

„U slučaju da korisnici duže od šest meseci ne plate ništa, njihovi dugovi se šalju javnim izvršiteljima na naplatu“, istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, od 2012. godine od kako postoji mogućnost zaključenja ugovora o reprogramu, svake godine zaključi se 5.500 do 6.000 takvih ugovora, a otprilike polovina potpisnika je isplatilo svoje obaveze u celosti.

BONUS VIDEO Ćulibrk: Vučić smanjio spoljni dug sa 14,5 na 30 milijardi evra!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar