Milicu Šarić Foto:N1

Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) usvojio je na današnjoj sednici ostavku Branka Čečena na mesto upravitelja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), a na njegovo mesto imenovao Milicu Šarić, dosadašnju glavnu urednicu CINS, saopštio je NUNS, ne navodeći razloge Čečenove ostavke.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je neprofitna nevladina organizacija, posvećena istraživačkom novinarstvu, čiji je osnivač NUNS.

Čečen je na čelo CINS došao 2010. godine i u prethodnih 12 godina utemeljio je pouzdanu i respektabilnu redakciju, koja je za svoje istraživačke tekstove zaslužila brojne domaće i međunarodne nagrade.

Šarić je do sada obavljala funkciju glavne urednice CINS i IO NUNS smatra da je ona logični izbor za naslednicu Branka Čečena, s obzirom da je i sama učestvovala u etabliranju CINS kao jednog od najpoznatijih i najpouzdanijih nezavisnih medija u Srbiji.

Šarić se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica, odnosno fektčekingom od 2012. godine, a od oktobra 2018. je glavna i odgovorna urednica CINS.

U 2017. godini dobila je nagradu Evropske unije za najbolju mladu istraživačku novinarku u Srbiji.

Deo je istraživačkog tima koji je iste godine osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i nagrade „Anthony Lewis“ za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava i „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost.

BONUS VIDEO: Branko Čečen o naprednjacima bez parlamentarne većine i opozicionoj slozi nakon izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar