Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bojan Radović iz Kraljeva doživeo je da se dva puta zarazi koronavirusom u razmaku od samo tri meseca. Kaže da je oba puta bio pozitivan na testiranju, ali da su simptomi nakon drugog inficiranja bili ozbiljniji, jer je nekoliko dana imao visoku temperaturu.

Radović kaže za Nova.rs da nije ni slutio da bi mogao za tri meseca ponovo da proživljava iste trenutke. Jer, kako kaže, nikada nije čuo da se neko ponovo zarazio za tako kratko vreme.

„Prvi put sam se zarazio krajem novembra prošle godine. Najverovatnije da sam virus pokupio na poslu, jer je tih dana dosta mojih kolega bilo zaraženo. Grlo mi je bilo crveno i imao sam blago povišenu temperaturu. Odmah sam otišao da se testiram i bio sam pozitivan. Ostao sam izolaciji tri nedelje. I to je bilo sve“, priča ovaj Kraljevčanin.

Međutim, nakon preležanog Kovida 19, kaže da je uradio test na antitela i da ih nije imao. Objašnjava da je u razgovoru sa lekarima, dobio odgovor da se možda rano testirao, odnosno pre nego što su mu se antitela razvila.

Drugi test – pozitivan

„Sa ubeđenjem da sam relativno dobro prošao, i da ću imati antitela, nisam ni slutio da bi već krajem februara mogao ponovo da se zarazim. Ovoga puta se sin, inače učenik, zarazio koronavirusom, i mi smo zbog toga svi morali da se izolujemo. Par dana posle njega, dobio sam temperaturu, ali ovoga puta visoku, koja je išla i do 39,6. Test, ovoga puta antigenski, odmah je pokazao da imam koronu“, priča Bojan.

Prva četiri dana je kako objašnjava imao visoku temperaturu, bolove i grčeve u mišićima, i osećao je zamor.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Tek mi je sada bolje. Temperatura je spala. Do polovine marta ću biti u izolaciji. Iskreno, nije mi svejedno što mi se ovo desilo. Razmišljam da se nakon izolacije, iako budem imao antitela, vakcinišem. Ne bih voleo da opet proživljavam sve ovo“, ispričao je Radović, napominjući da se njegova supruga za sve to vreme čak pet puta testirala, i uvek je bila negativna.

Epidemiolog Radovan Čekanac, član Kriznog štaba u Kraljevu, kaže za Nova.rs da lekari računaju da imunitet kod neke osobe traje do tri meseca.

„Uz očigledno nepoštovanje epidemioloških mera, primećeno je i da je oslabljen imunitet onih koji su već preležali kovid tako da, ako smo u decembru imali imunitet od 75 odsto, sada smo opet na početku. Asimptomatski slučajevi ranije nisu oboljevali, ali sada imamo i takve situacije“, naglasio je Čekanac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar