Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radnici na gradilištu austrijske kompanije Durst u Bloku 37 na Novom Beogradu počeli su da odvoze građevinske mašine sa te parcele.

Ovo su za portal Nova.rs potvrdili i stanari tog novobeogradskog bloka, koji su se okupili još jutros u 3 sata kako bi, kako kažu, prosuli vodu za mašinama.

Stanari nam navode da je najgabaritnija mašina za prostornu rešetku krenula jutros u 5 sati.

Slađana Radak, stanarka Bloka 37, ističe za portal Nova.rs, dok radnici odvoze još jedan bager, kako ostali deo mehanizacije na gradilištu čeka posebnu dozvolu za transport.

„Ostali deo bagera i mehanizacije čeka dozovlu, juče je predata dokumentacija jer su to mašine koje zahtevaju posebnu dozvolu za transport“, kaže Radak za naš portal.

Naša sagovornica ističe da bi trebalo do 3 dana da se donese rešenje za te mašine, a pošto to hvata vikend, onda očekuju da će to biti tek od ponedeljka.

Radak ističe i da stanari ovog novobeogradskog bloka nemaju informacije zašto investitor povlači mehanizaciju.

„Uputili smo pisani zahtev Gradu Beogradu za sastanak da vidimo u kom pravcu ide rešavanje ovog problema. Jednostavno nemamo nikakvu informaciju, mi kao građani“, izjavila nam je Radak.

Dodaje da stanari očekuju rešenje za obaranje građevinske dozvole, a da li će to učiniti Grad Beograd ili određeno ministarstvo, to je na tim institucijama da, kako kažu stanari, odluče, ali da svakako idu u tom pravcu.

„Sigurno je da se nešto desilo u tom smislu da investitor ne vidi nastavak daljih aktivnosti, ali u kom pravcu će on prihvatiti neko konačno rešenje, mi nemamo informacije, ali radimo na tome. Mi kao grupa građana nećemo odustati, bez obzira što se mašine povlače, odlaze, mi ćemo i dalje nastaviti da držimo straže od 5 ujutru i komšijska okupljanja i rad na terenu“, poručuje Radak za Nova.rs i zaključuje:

„Idemo sa zahtevima ka Gradu Beogradu i traženju konačnog rešenja za ovu parcelu. Znači jednostavno nećemo odustati, okupljaćemo se i dalje dok još ne rešimo taj problem. Mi kao stanari smo tu bitna karaika i gledaćemo da izguramo ovu priču do kraja.

Podsetimo, već nekoliko nedelja traje borba stanara sa investitorom koji želi da napravi višespratnicu, a stanari su do sada organizvali već nekoliko protestnih okupljanja.

Bonus video – „Nećemo da budemo zazidani“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar