U protekla 24 časa virusom korona zaraženo je još 2.267 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 25 osoba. Testirano je 12.889 ljudi. Na respiratorima je ukupno 189 pacijenata.

Prethodnog dana u Srbiji su evidentirane još 2.142 osobe zaražene koronavirusom, a testirane su 13.323 osobe.

Na respiratorima je bilo 189 građana, a preminulo je 29 osoba.

* * *
Od 4. do 10. januara u Studentskoj poliklinici registrovano je 36 zaraženih studenata virusom korona, kaže rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović.

* * *
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će imunizacija građana Srbije biti gotova do sredine juna ove godine, ukoliko Srbija dobije sve doze vakcina koje su dogovorene.

“Ako dobijemo doze koje smo dogovorili i ako isporuka ide kako treba, planiramo da kompletnu vakcinaciju obavimo do kraja maja ili polovine juna, tako da mlađi neće čekati godinu dana ili stići na red 2022. godine, već u najgorem slučaju mogu stići na red početkom maja”, rekao je on za „Politiku“.

* * *
Direktor kancelarije Svetske zdrastvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša jutros je rekao da je epidemiološko stanje bolje, ali da su brojke o broju obolelih od korona virusa još uvek velike. Ivanuša je gostujući u Dnevniku RTS rekao da se plaši da je kraj epidemije vrlo daleko.

Prema njegovim rečima, svet je još uvek na početku vakcinacije, ali da postojanje vakcine budi nadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare