Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je registrovana još 1.684 osoba obolela od koronavirusa, a preminulo je još 13 osoba. Na respiratorima je 129 pacijenata, a testirano je 9.759 građana.

U Srbiji je juče registrovano još 1.968 osoba obolelih odkoronavirusa, a preminulo je još 14 osoba. Na respiratorima je bilo 126 pacijenata, a testirano je 11,854 građana.

***

Sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotrena aktuelna epidemiološka situacija biće održana u utorak u 10 sati. Prethodno je najavljeno da će sastanak biti održan u ponedeljak ali je pomereno za dan kasnije.

***

Previše zdravstvenih radnika u Srbiji izgubilo je život u toku epidemije korone. Za sve njih 15. februara biće održana komemoracija.

Kako je na društvenim mrežama objavio dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, komemoracija će biti održana i za zdravstvene radnike, ali i za sve preminule građane Srbije.

***

U Srbiji su, prema poslednjim podacima Vlade, protiv korona virusa do sada vakcinisane 538.373 osobe. Po broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije.
Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar