Foto: Twitter/joovanica88

Bitku sa koronom izgubila je doktorka Sonja Rakočević (47), pedijatar sa Kosova. Ona je preminula u Kliničko bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

Kako nam je rečeno u Kliničko bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“, ona je nakon teške borbe preminula jutros u 9:45.


Prema do sada raspoloživim podacima, ovo je 69 žrvta korone među lekarima.

Od doktorke Rakoćević na društvenim mrežama opraštaju se brojni prijatelji i kolege.

Dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština sa sedištem u Gračanici, preminula je posle jednomesečne i teške borbe sa opakom bolešću.

Prema navodima pojedinih medija, Rakočevićeva je bila vrhunski pedijatar, izlazila je u susret ne samo deci sa Kosova i Metohije već i odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za lekarske savete.

U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv koronavirusa, svima je savetovala da se čuvaju i pridržavaju svih epidemioloških mera. Nažalost, u svojoj lekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razbolela. Preminula je na božićno jutro.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem. Često je i rado sarađivala sa našom i ostalim medijskim kućama.

Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 31.07.1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradiću, dok je srednje obrazovanje pohađala u Medicinskoj školi u Leskovcu.

Medicinski fakultet je završila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Radila je u Opšoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Dr Sonja Rakočević se specijalizovala na italijanskoj klinici IRC Policlinico San Donato. Zajedno sa sa italijanskom lekarskom organizacijom „Prijatelji Dečana“ (Amici di Decani) pomagla da deca sa Kosova i Metohije odlaze na lečenje u Italiju.

Živela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i decom Simonidom i Dimitrijem.

Vreme i mesto sahrane dr Rakočević biće naknadno objavljeno.

Jake emocije među zdravstvenim radnicima, ali i ukupnom javnošću izazavala je nedavna smrt mladog anesteziologa Nenada Maksimovića, koji je od posledica korone preminuo u 37. godini. Nažalost svakofa dana stižu nam nove vesti o lekarskim žrvtama. Porodice gube svoje najmilije, a zdravstveni sistem stručnjake koji su mu preko potrebni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare