Dok se otpad koji rekom Lim stiže iz Crne Gore odlaže na našoj deponiji "Duboko", Čačak pravi svoju divlju deponiju na lokaciji transfer stanice u Prelićima, izjavio je danas za Nova.rs odbornik GG "Čačak je naš", Dragan Bisenić.

On je svoju tvrdnju dokumentovao fotografijom koju su naši čitaoci imali priliku da vide.

„Transfer stanica Prelići, na koju je pomoćnica gradonačelnika Čačka za zaštitu životne sredine Mirjana  Đoković ponosna zbog ‘najviših’ ekoloških standarda i koja treba da služi samo za pretovar iz kamiona u kontejnere, trenutno je deponovano više od 150 tona otpada i ta količina raste svakog sata“, ukazao je on. Bisenić je podsetio da je bivša sanitarna deponija u Prelićima zatvorena.

Dragan Bisenić Foto: Medija centar Beograd

„Ako ovo nije  neki inovativni način njene rekultivacije komunalna inspekcija bi hitno morala zatvoriti ovu divlju deponiju i kazniti odgovorne za ugrožavanje zdravlja ljudi, a o političkoj odgovornosti naravno možemo samo maštati“, zaključio je Bisenić za Nova.rs.

Sa druge strane, pomoćnica gradonačelnika Čačka za zaštitu ivotne sredine Mirjana Đoković, kaže da se od ponedeljka 8. februara 2021.godine, otpad sa transfer stranice Prelići odvozi samo „solo“ kamionima, bez prikolice, što je dvostruko sporiji način odvoza otpada na deponiju „Duboko“.

Foto:Privatna arhiva

„Uobičajeno je da dnevno ide 14 do 16 abrol kontejnera dnevno, a poslednjih par dana odlazi samo 7 do 8. Tako smo prinuđeni da vršimo istovar na plato TS. Ovo je odobreno od strane generalnog direktora JKP ‘Duboko’ Momira Milovanovića i od strane izvršnog direktora Nedeljka, preneto upravniku TS Radojici Vuloviću i JKP ‘Komunalac’. Juče nam je iz JKP Duboko javljeno da su im dve abrol prikolice neispravne i da očekuju da poprave za dva do tri dana. Takođe, imaju dodatni problem sa dva kamiona i da se nadaju brzoj popravci. Danas do 15 sati na gornjem platou TS smo bili prinuđeni da deponujemo oko 20 tona otpada i oko 25-30 tona na donji prostor. Svi rolo kontejneri za mokar otpad su puni. Urgirali smo više puta ovih dana i ukazivali na problem“, rekla je Đoković za Nova.rs.

Prema njenima rečima, ovo nije prvi put da JKP „Duboko“ kasni sa dostavom rolo kontejnera, a sličan problem se pojavio više puta u toku prošle godine.

„Narednih dana očekujemo stabilizaciju odvoza otpada od strane ovog preduzeća. Problem nije do nas. Vozila JKP ‘Komunalac’ ne smeju ostati neistovarena, moraju ići na teren, jer u protivnom bi naša radna jednica ‘Čistoća’ kasnila sa odvozom otpada sa terena, sto je nedopustivo“,objasnila je pomoćnica gradonačelnika Čačka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar